Enneagram tests

Leder du efter viden om Enneagrammet og Enneagram tests, er du kommet til det 
helt rigtige sted. Hos Enneagram.dk har vi tilsammen mere end 40 års erfaring og ekspertviden i Enneagrammet
Vi har skrevet denne guide til dig om Enneagram tests og hvad du kan finde online.   

Med læren om Enneagrammet og Enneagramtyperne, kan du opnå en større selvindsigt og selvforståelse. Men hvordan starter man med at opnå denne indsigt via Enneagrammet? Et godt sted at starte er selvfølgelig at læse om det, og gå i dybden med en Enneagrambog, der i praksis viser dig, hvordan du går i dybden med din Enneagramtype.

Du kan selvfølgelig også deltage i kurser og workshops om Enneagrammet. Og du er meget velkommen til at kontakte os, for at blive guidet i, hvilken type kursus der vil være ideel, for netop dit sted på rejsen ind i Enneagrammet, og hvilke du bør gå udenom.
Men det måske mest ideelle sted at starte din dybere udforskning af Enneagrammet er selvfølgelig at afklare, hvilken type du er. En udforskning du kan starte igennem en af de mere dybdegående Enneagram tests, der findes på markedet. 

Der findes et hav af Enneagramtests online og bare fordi de ligger højt på Google, er det ikke ens betydende med, at det er en kvalitetstest for din Enneagramtype du finder. Enneagramtest på nettet er en blandet landhandel så at sige. Netop fordi der er så mange forskellige Enneagram tests på markedet, kan det være svært at gennemskue, hvad der er reelt og hvad der måske ikke kommer til at leve op til ens forventninger. 

Online Enneagram tests 

Hvis du ønsker at finde Enneagram type tests, ridser vi nogle op her. Vil vi først og fremmest anbefale den Enneagram baserede type test hos 360Indicator, som er en af de tests vi som professionelle Enneagram konsulenter, gennem mere end 20 år, selv har været med til at udvikle. For at nævne et par andre af de online Enneagram tests, der kan benyttes, er der for eksempel på dansk Enneagram testen hos Think about it eller Enneagramstedet. Også den hos Michael Groser, benytter flere sig af. På engelsk findes der naturligvis også et hav af Enneagramtests. Her anbefaler vi, at du går uden om de hurtige, du ofte vil støde først på i Google søgninger, som f.eks. enneagramtest.net eller Truity.coms Enneagramtests.
Hvis du foretrækker, at din Enneagramtest er på engelsk, kan vi anbefale The Enneagram Institute, ligesom danske 360 Indicator faktisk også har en Enneagramtest på engelsk. I det hele taget anbefaler vi, at du bruger en af de lidt mere seriøse udbydere, når du tager din Enneagramtest. Der er mange Enneagram udbydere derude. Indimellem finder du såmænd også online Enneagramtests hos livsstilsmagasiner som Femina på deres hjemmeside. Det kan være sjovt. Men måske ikke der du bør starte, hvis du virkelig ønsker at lære dig selv bedre at kende igennem Enneagrammet 

Det er derfor vigtigt, at gøre opmærksom på, at du muligvis ikke får det fulde udbytte af en standardiseret Enneagram test, som kan findes på mange hjemmesider. Dette er også grunden til, at vi anbefaler, at du benytter dig af Enneagramtesten hos 360Indicator som ikke kun giver dig din type, men også muligheden for at arbejde videre med dig selv og din Enneagram type. I det videre arbejde med testen og din Enneagramtype hos 360Indicator, vil du opnå en større forståelse af dig selv og dine handlings- og reaktionsmønstre. 

Du kan starte den professionelle Enneagram test hos 360Indicator lige her: 

Enneagram test 360Indicator 

 

Du kan også læse videre lidt længere nede på siden om 360Indicators Enneagram test. Hvis du ikke er helt klar til at gå i dybden med en Enneagram test lige nu, kommer der her et oprids af de forskellige Enneagramtyper inden.
 

Enneagramtyperne 

 • Enneagram type 1: 

Denne type er meget pligtopfyldende og optaget af hvordan tingene kan gøres rigtigt og allerhelst perfekt. De nyder at gøre et godt stykke arbejde og har fokus på detaljer, orden og strukturer. Læs mere om enneagram type 1. 

 

 • Enneagram type 2: 

To’erne er imødekommende og ofte smilende og hjertevarme mennesker. De er optaget af at kunne være der for andre. De søger anerkendelse for deres hjælpsomhed og er så fokuserede på andres behov at de ofte har svært ved at se hvad de selv har brug for. Læs mere om enneagram type 2. 

 

 • Enneagram type 3: 

Disse mennesker er effektive og flittige samt optaget af at nå deres mål. De har gerne et højt aktivitetsniveau og et behov for at være succesfulde. Læs mere om enneagram type 3. 

 

 • Enneagram type 4: 

Enneagram type 4 er følelsesladede og dybsindige – det er vigtigt at livet er intenst hvorfor de har en evne for at forstærke deres indtryk af oplevelser. De kan godt have mange humørsvingninger i løbet af en dag. Læs mere om enneagram type 4. 

 

 • Enneagram type 5: 

Femmere er indadvendte og meget private mennesker. De holder af at reflektere meget over ting og oplevelser. De kan godt fremstå distancerede på grund af korte og præcise svar på spørgsmål de stilles. Læs mere om enneagram type 5. 

 

 • Enneagram type 6: 

Enneagram type 6 kan beskrives som loyale og skarpsindige. De analyserer gerne forestående situationer for at overveje for og imod. De kan til dels godt fremstå skeptiske som personer. Læs mere om enneagram type 6. 

 

 • Enneagram type 7: 

Syverne er de optimistiske og iderige. De ser meget fremad og motiveres af alt der er nyt og spændende. For dem skal livet være sjovt og interessant. Læs mere om enneagram type 7. 

 

 • Enneagram type 8: 

Denne type er initiativtagere og er meget handlekraftige. De ses som ansvarsfulde og er naturlige ledere. De søger at være uafhængige af andre for at kunne bevare deres styrke. Læs mere om enneagram type 8. 

 

 • Enneagram type 9: 

Den sidste personlighedstype, nemlig nierne er helt grundlæggende rare og behagelige personer. De søger at bevare den gode stemning og er særdeles gode til at agere mæglere i tilspidsede situationer. Læs mere om enneagram type 9.

 

Om 360Indicator Enneagramtest 

Enneagrammet hos 360Indicator  går helt ind til kernen af din personlighed, til værdier, overbevisninger og motivationen bag handlinger samt reaktionsmønstre. 

Med 360Indicator får du et værktøj, du kan bruge til læring og som stikker dybere end standardiserede personligheds type tests. 

Et værktøj til læring betyder, at du, mens du lærer om Enneagramtyperne, skal tage stilling til, i hvor høj grad du kan genkende dig selv i hver af de 9 Enneagramtyper. 

 

En almindelig Enneagramtest eller anden personlighedstest giver ikke nogen egentlig læring om den psykologi testen bygger på, men det får du her. 

 1. del af 360Indicator præsenterer én type ad gangen. Hver Enneagramtypes psykologi og karaktertræk beskrives, samt hvad hver type bidrager med, trives med og hvordan typen ændrer adfærds- og tankemønster i henholdsvis trygge og stressede situationer.
 2. del af 360Indicator viser ligheder og forskelle imellem 3 typer ad gangen. Her bliver du bedt om at tage stilling til hvilken type du genkender bedst i dig selv. Du får samtidig indsigt i alle de øvrige Enneagramtypers psykologi.

 

Optimalt udbytte af Enneagrammet 

Når du opretter din personlige profil på 360Indicator, får du efter udfyldelse af testen en udførlig rapport, hvori der gives forslag og råd til, hvordan du bedst udvikler dig både personligt, såvel som indenfor ledelse, teambuilding, samarbejde og kommunikation. Desuden vil du også opnå adgang til grundige beskrivelser om alle de 9 Enneagramtyper. 

Hvis du ønsker at nå endnu dybere, kan du med tilbagemelding fra en certificeret 360Indicator Coach eller Enneagramkonsulent, udbygge din profil og lære endnu mere om dig selv. Coachen eller konsulenten vil så kunne assistere dig til at omsætte dine egne besvarelser til konkrete handlinger i din hverdag, uanset hvorvidt det drejer sig om ledelse, teamudvikling, samarbejde eller kommunikation med Enneagrammet som navigationsværktøj 

Derudover vil du som bruger af 360Indicator ydermere få adgang til en udførlig videndatabase, som opdateres løbende med information om Enneagrammet generelt, samt de 9 enneagram typer. 

Den gratis enneagram type test indeholder en smagsprøve på den fulde 360Indicator test og afsluttes med et søjlediagram, som viser hvordan du genkender dig selv i hver af de 9 Enneagramtyper. Du får også adgang til korte beskrivelser af hver type. 

En gratis personlighedstest er dog kun retningsgivende og bør altid følges op af en fuld 360Indicator Enneagramtest, specielt hvis den skal bruges i ledelse, teamudvikling, samarbejde, kommunikation eller personlig udvikling. 

Husk, at en almindelig personlighedstest, Enneagramtest eller personprofil aldrig bliver mere præcis end din egen selvindsigt. Men vælger du 360Indicator eller en af de andre kvalitets Enneagramtests der er markedet, kan du få et rigtig godt værktøj til at lære dig selv at kende. 

Hvis du har spørgsmål til Enneagrammet, Enneagram tests eller andet, kan du finde vores kontaktinformation her eller du kan sende en mail til info@enneagram.dk